The MU forums have moved to WordPress.org

Admin blog creation (5 posts)

  1. kahless
    Member
    Posted 15 years ago #

    OK, this is new to me and I didn't see this in my search. I used the new blog creation feature in the admin area to create a new blog and user at the same time. The blog was created as was the user. I (admin) got the e-mail about blog creation but the user didn't get any e-mail and their address is on a different domain than wpmu. Also the new user was added as an admin to the main blog domain.tld, a very uncool thing.

    The e-mail thing is troubling but the fact that the new user was made an admin on the site blog is not good at all. I need to see if anyone else has experienced this before creating a ticket. I am on r702 with vhosts and the main site is blogs.domain.tld.

  2. donncha
    Key Master
    Posted 15 years ago #

    That's strange. The new user gets the mail and is not added as an admin when I tried the same thing. Can you check your mail logs?

  3. kahless
    Member
    Posted 15 years ago #

    Probably not as I'm on DreamHost. I'll try and report back.

  4. kahless
    Member
    Posted 15 years ago #

    No access to mail logs and nothing strange in Apache logs.

  5. kahless
    Member
    Posted 15 years ago #

    OK here is the string of e-mails I get when I login as admin to the main blog (id=1) and create a new blog with a user that doesn't exist.

    To site admin
    ------------
    [site root]New Blog Created

    New blog created by admin

    Address: http://test.domain.tld/
    Name: Test
    ---------------

    To admin but user is actually not added to main site blog
    ---------------
    [site root blog title]New User Registration

    New user registration on your blog The bleeding edge of WordPress MU:

    Username: test

    E-mail: user@domain.net
    ---------------

    To the new user
    ---------------
    [site root blog name]Your username and password

    Username: test
    Password: password
    http://domain.tld/wp-login.php
    ----------------

    Shouldn't the last one be http://test.domain.tld/wp-login.php? I know it doesn't matter with the site wide login feature but still...

About this Topic