The MU forums have moved to WordPress.org

Question: RewriteRule for image-uploading.php (21 posts)

  1. theworkisdone
    Member
    Posted 16 years ago #

    What would be the correct RewriteRule to get image-uploading.php working from the latest wpmu-tarball? Btw. This feature is sooo cool. Thanks for that.

  2. jaseone
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    It would help if that file was in the tarball to begin with.... Hopefully it will make it in there soon...

  3. jaseone
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    Until then you can get it from:

    http://911blogs.com/wp-admin/image-uploading.phps

    Just put it in your wp-inst/wp-admin directory, there is no rewrite rule needed, however the DVI needs some styling to widen it as it is a little squished right now.

  4. jaseone
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    Actually discard the styling bit, I just had the old wp-admin.css cached, a reload fixed it up. :)

  5. partypageusa
    Member
    Posted 16 years ago #

    My upload screen is only a small box compare to the wordpress.com version. Anyone else getting this, or is it just me?

  6. jaseone
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    Force a reload, same thing happened to me with the caching.

  7. BlogsWithUs
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    How is this actually used? I have droped the file into the wp-admin folder but I can't seem to find where it is put in the admin panel.

  8. theworkisdone
    Member
    Posted 16 years ago #

    Hmmm, is your image-upload working? URLs like example.com/wp-admin/image-uploading.php?action=view&post=2 are routed to the Mainpage. I'm using latest nightly-build including latest htaccess. Any help is appreciated.

  9. BlogsWithUs
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    I have sort of figured it out... it appears on the new post page but uploaded images do not work, dodgy htaccess :)

  10. jaseone
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    I'll see if a fix makes it through today and if not I'll have a look at the .htaccess myself later tonight.

  11. theworkisdone
    Member
    Posted 16 years ago #

    I've now updated to the latest unstable with the new image-upload.php and it's working now. Thanks to the wizards working in the background :-) Though previously uploaded pictures don't show up in the new upload-manager, but, hey, I can live with that.

  12. comforteaglespaceman
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    I'm up to date with .htaccess and all files (Sect28 release) & my image uploading still doesn't work. the preview box doesn't bring up the image at all. the link is http://username.domain.com/files/2005/09/HPIM0195.JPG for instance & is defaulting to the users' blog homepage

  13. partypageusa
    Member
    Posted 16 years ago #

    having the same problem here.

    Trying to figure out what needs to be change in the .htaccess file

  14. Anonymous
    Unregistered
    Posted 16 years ago #

    having same problem, the image isn't uploading and the directories aren't being created.

  15. jcspringdot
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    I am having this problem also. If I try to upload an image, it creates a new directory structure (/files/2005/10/) in /wp-inst/wp-content/blogs.dir/ and the files are put there.

    However, when I am in the Image Uploading section of the Write Post page, the image is just listed as the name, and there is no thumbnail. Trying to open the path to that file simply opens the blog itself, although the url shown is still the full path to the uploaded image.

    If anyone can help, I would really appreciate it.

    Cheers

  16. ballen
    Member
    Posted 16 years ago #

    Just started getting the same issues... Tried to play with the .htaccess and promptly made things worse... If I find a solution here, I will try to let everyone know.

  17. ballen
    Member
    Posted 16 years ago #

    I don't know if this will help anyone that may be looking into this, but I am starting to think that there may be a problem with the blogs file in the wp-content directory... Might be something to look at for someone that has more php and wp skills than I.

  18. seanshaghaghi
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    I am having the same problem as everyone else

  19. rezilient
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    Same problemo.

    The path http://test.xblogspot.com/files/2005/10/ring.jpg redirects to the blog itself.

    Help!

  20. inertia
    Member
    Posted 16 years ago #

    heeelp :D blah..

  21. techwench
    Inactive
    Posted 16 years ago #

    Try this with your htaccess file:

    http://mu.wordpress.org/forums/topic/399#post-2161

About this Topic

  • Started 16 years ago by theworkisdone
  • Latest reply from techwench